Hvordan hjælper bæreredskaber i juletiden?

Hvordan kan vi hjælpe både os og vores børn til at få en god december?

Når det bliver december og jul kan der pludselig være mange familiearrangementer at skulle til og vi kan være mere tvunget til at skulle ud i meget befolkede steder, for at købe julegaver. Dette er ikke altid lige sjovt når vi har et mindre barn med. Det kan være en kombination af velmenende mennesker der vil dikke dikke vores overtrætte børn, store menneskemængde, masser af indtryk fra lys og lyde og ikke samme mulighed for at tage langsomme dage.

For mig har viklen og bæreselen også været et redskab der har hjulpet mig med at komme lidt ned i gear, fordi der pludselig er et barn der enten meget nysgerrigt spørger ind til en masse ting eller et barn der sover og jeg derfor helst ikke vil være der hvor det larmer alt for meget. Det mindede mig om at nyde hyggen og roen i december måned også, og ikke kun alle de ting vi ”burde” gøre.

Familiearrangementer og de udfordringer der følger med

Til familiearrangementer er der tit mange velmenende mennesker der gerne vil sige hej til vores børn. Alt efter vores barns alder og temperament er det ikke sikkert at dette er en lige stor succes hver gang.

Især mit yngste barn har haft brug for at se situationen an, inden hun har haft lysten og overskuddet til at sige hej til folk og udforske det sted vi nu er. Dette har jeg tit oplevet at især den ældre generation kan have svært ved at respektere og acceptere. Her har bæreredskaberne for mig været en stor hjælp til at lave en fysisk afskærmning, som er nemmere at fastholde overfor andre.

Hvid kvinde med barn i vikle på ryggen i Solnce Power. Lige inden julefesten går i gang.
Lige inden julefesten går i gang.

I den verden vi lever i i dag, er det vigtigt at lærer vores børn at det er okay at sige nej til fysisk kontakt med andre mennesker, lige meget hvem denne person er. Det kan vi blandt andet gøre ved at vise dem at de ikke skal tvinges til at give kys og kram til alle familiemedlemmerne, hvad end dette er mor, far, søskende, bedsteforældre eller andre. Det betyder ikke at man ikke siger hej og farvel, men dette kan gøres på mange andre måder end ved kys og kram og derved respektere vores børns grænser.

At navigere i store menneskemængder

Når vi skal navigere i store menneskemængder, det være sig gågaden, storcentre, julemarkeder m.m., kan det være ret udfordrende at komme rundt med enten barnevogn eller klapvogn. Det kan til tider faktisk være umuligt og heller ikke det mest populære valg hos de andre deltagere 😉

Hvid kvinde med barn i vikle i rygbinding. Barnet har en nissehue på og de er i et supermarked med juleskilte. Vanamo vikle.
Jul i Bilka – så kan vi tale menneskemængder 😉

Når vi bærer vores børn i bæreredskaber, fylder vi ikke på samme måde så meget i landskabet, og vi skal ikke være bekymrede for trapper, smalle gange eller mudret jord. Det kan også være nemmere at snakke med vores barn om hvad vi ser på og hvad der sker rundt om os, når de er oppe ved os. Samtidig har barnet stadigvæk mulighed for at skærme sig og gemme sig væk, hvis dette behov opstår.

Nu er det tid til at lave mad…

Men baby synes ikke det er verdens bedste idé. Hiv dit bæreredskab frem, og alt efter alder, tag baby på maven/hoften/ryggen og hav hænderne fri til at være med i madlavningen og oppyntningen. For mange børn er det også meget spændende at kunne følge med i hvad der sker og I kan hurtigt få jer en god snak om hvad det er for noget med I laver. Lav en leg ud af det – hvor mange rosiner tror du der er i kagen, hvem tror du spiser flest kartofler, hvor lang tid tro du det tager før XXX har spist al deres konfekt?

Dette er nogle af de måder hvorpå bæreredskaber kan gøre højtiderne nemmere. Skriv til mig eller kom forbi barselscaféen på Arkaden, og så hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde det bæreredskab der skal hjælpe jer gennem højtiden.

Hvorfor vikler jeg og hvordan fandt jeg vej til viklerne?<< >>Strækvikler - hvad kan de?

You must be logged in to post a comment.