Hvordan tråder man en ringslynge?

Selvom en ringslynge for mange virker hurtigere og mere simpel end en fastvikle, kan det stadig være en udfordring med hvordan vi nemmest tråder ringslyngen, det vil sige hvordan vi gør den klar til brug. Derfor har jeg her lavet en billedguide til hvordan vi tråder en ringslynge. Når vi har trådet den, kan vi sagtens lade den ligge sådan mellem hver brug.

OBS: Undtaget dette er hvis vi ved at ringslyngen ikke skal i brug i lang tid, så har stoffet bedst af ikke at være trådet, da det kan skabe friktion, permanente krøller og, i værste fald, huller i stoffet og meget svækket stof.

Ringslynge, rød orange og gul, viser begge ender

En ringslynge er et ca. 2 m langt stykke vævet stof, med to ringe syet på i den ene ende.

Ringslynge, ende uden ringe igennem begge ringe

For at vi kan tråde ringslyngen, fører vi enden uden ringe i, igennem begge ringene i den anden ende.

Ende uden ringe trådet igennem 2. gang

Nu skal stoffet føres tilbage over den første ring og under den næste ring. Dette gør vi for at skabe låsemekanismen, da de to ringe så vil blive hevet sammen, når der kommer vægt i ringslyngen.

Stoffet strammet i ringene

Når stoffet er trukket helt igennem ser det således ud

Måler længden på den trådede ringslynge, ned til modsatte hofteknogle

Inden vi justerer stoffet i ringene, så det sidder på en måde at ringslyngen er så nem at stramme som muligt, så justerer vi længden, så den passer bedst muligt til vores barn.

Dette gør vi ved at tage ringslyngen på den ene skulder og så strækker vi stoffet ud mod modsatte hofte. Målet er at løkken når ned til hofteknoglen, og så kan vi justere længden efter dette.

Stoffet i ringene spredt ud som solstråler

Nu skal vi have fordelt stoffet i ringene. Dette gør vi for at gøre det nemmere at stramme og løsne ringslyngen, når vi har sat vores barn i slyngen. Hvis stoffet er foldet meget over hinanden, er der ekstra friktion og det kan gøre det meget svært at stramme.

For at få spredt stoffet ud, hiver vi en smule op af ringene og spreder det ud som strålerne på en solopgang. Når vi gør det, sørger vi for at stoffet ikke er snoet i ringene, så den kant der før ringene er til højre, også er det efter. Ved en stribet slynge som denne, er det nemt at se det, da vi kigger på hvordan farverne er fordelt.

Tager fat i kanterne og hiver vandret

Nu skal vi have stoffet fordelt i ringene. Vi starter med at tage fat i kanterne efter ringene og hiver disse i modsat retning af hinanden, så de danner en lige linje. Hiv indtil du har hevet så meget som muligt igennem ringene.

Kanterne er strammet, det midterste sidder stadig løst

Nu har vi en puf af stof i ringene stadigvæk. Disse skal vi også have fordelt fornuftigt i ringene.

Strammer stykke for stykke. Tager fat inde ved ringen

Dette gør vi ved at tage fat lidt fra den ene kant, efter ringene, og tæt på ringene. Så hiver vi igennem indtil så meget som muligt er strammet igennem. OBS: Den retning vi hiver i følger den retning solens stråler er i rundt om ringene (=solen)

Og hiver det stramt

Dette fortsætter vi med langs hele bredden af ringslyngen. Hvor mange stykker vi deler ringslyngen op i, kommer oftest an på hvor travlt vi har. 😉

Slutresultatet

Nu har vi trådet ringslyngen og den er klar til brug. <3

Jeg håber denne billedguide har hjulpet jer, og så snart jeg har en video til hvordan vi bruger en ringslynge, så linker jeg den her.

Hvis I stadig synes det er forvirrende hvordan I arbejder med ringslyngen, så skriv endelig en besked til mig eller book en tid til en konsultation.

Review af ISARA The One bæresele<<

You must be logged in to post a comment.