Hvorfor vikler jeg og hvordan fandt jeg vej til viklerne?

Der er kommet mange nye ansigter til det sidste stykke tid, så jeg tænkte jeg ville fortælle lidt mere om mig, inklusiv hvordan jeg fandt vikler til at starte med og hvorfor jeg egentligt bruger vikler.

Jeg er 30 år gammel (12 dage endnu 😉 ), er gift med David på 33 år, og jeg har to piger, Caroline på 6 år og Luna på 3 år.

Første barn og vikler – hvordan fandt jeg dem?

Jeg mødte allerede strækvikler med Caroline da jeg var gravid med hende. Rent tilfældigt, da jeg egentligt researchede moderne stofbleer og endte på slyngebarn.dk, hvor der også stod en masse om bæreredskaber og vikler. Jeg endte med ikke at bruge moderne stofbleer, da vi bor i lejlighed og kun kan vaske én gang om ugen, men faldt fuldstændig for idéen om vikler, så jeg købte en Bali Breeze Alyssa hybrid vikle. Senere har jeg fundet ud af at det var en envejs strækvikle, og det var det der gav nogle udfordringer med den, men den fungerede stadig fint.

En af mine første bindinger med Caroline

Da jeg ikke kendte andre der brugte vikler og bæreredskaber på det tidspunkt, kom jeg ikke videre fra strækviklen med Caroline. Set i bakspejlet ville jeg virkelig ønske jeg havde, da der er mange ting jeg tror det ville kunne have hjulpet med. <3

Andet barn og vikler – nu slår jeg mig løs!

Med Luna var jeg 100% sikker på at jeg skulle bruge strækviklen igen, og det gjorde jeg også. Denne gang kom jeg dog i en mødregruppe gennem Facebook, hvor der også var andre der bar deres børn, og derigennem blev jeg introduceret til fastvikler – og så så jeg mig ellers ikke tilbage 😉

I løbet af Lunas 3½ år har jeg prøvet stort set alle typer af bæreredskaber, nogle mere end andre. Jeg har nørdet både tekstilsammensætninger (oftest kaldet blends), tykkelsen på viklen (dens GSM), farver, længder, vævninger og forskellige slags Meh Dai og vikletai.

Og hvorfor vikler jeg så stadigvæk? Det er fordi jeg oplevede med Caroline at de store børn også har brug for nærheden fra at blive båret. Hun så og oplevede hendes lillesøster blive båret og ville også gerne. Det gav hende den ekstra tryghed hun havde behov for og mere mulighed for 1 til 1 opmærksomhed, som ellers måske kan være svært at få, når der lige er kommet en lillesøster til.

Dette gjorde så at jeg 1. januar 2018 startede Viklenørd op. <3 Jeg ville gerne sprede den viden og glæde jeg har omkring det at bære vores børn og så ville jeg gerne lære så meget jeg kunne om at give denne viden videre. Og det synes jeg at jeg er godt på vej til, med efterhånden 3 forskellige bærevejleder uddannelser under bæltet – men jeg er ikke færdig endnu 😉

Mit mål er stadigvæk at hjælpe så mange som muligt med at finde en løsning som passer til jer. Lige meget om dette er en fastvikle, strækvikle, ringslynge, bæresele, Meh Dai, en blanding af dette eller slet ikke noget redskab. Det der fungerer for jeres familie, er den rigtige løsning for jer.

Så skriv til mig hvis I vil vide hvad mulighederne er og hvordan jeg kan hjælpe jer <3 I kan kontakte mig på min kontaktside, jeg svarer hurtigst muligt.

Hvis I vil følge med i hvad jeg laver, kan I følge mig på Instagram.

Knus og kram

Mette

Hvad siger videnskaben?<< >>Hvordan hjælper bæreredskaber i juletiden?

You must be logged in to post a comment.