Review af ISARA The One bæresele

Forsidebillede til review af ISARA The One. To billeder: Hvid kvinde med 4 mdrs dukke i rød bæresele på maven og hvid kvinde med 9 mdrs dukke i rød bæresele på ryggen.

#Reklame – jeg har fået denne ISARA The One bæresele gratis af ISARA, for at give min 100% ærlige mening om den. Og det lover jeg at jeg giver – jeg vil ikke anbefale jer noget jeg ikke kan stå bag ved.

Hvis du gerne vil se en guide i at bruge bæreselen har jeg lavet en video hvor jeg viser hvordan vi tager den på og indstiller den med et barn på tre måneder.

Hvem er ISARA?

ISARA er et rumænsk firma, der er begyndt at blive større på det danske marked i det sidste års tid. Da jeg derfor fik muligheden for at afprøve deres bæresele, slog jeg til. Jeg tester her ISARA The One, som er en “one size fits all” størrelse.

ISARA The One er en SSC – soft structered carrier. Dette betyder at det er en bæresele syet af samme stof som fastvikler er lavet af. Derfor er smyger bæreselen sig nemt om din og barnets krop, da rygpanelet ikke er stift eller hårdt på nogen måde.

Første indtryk

Mit første indtryk er en kasse hvor der er optimeret mest muligt på størrelsen, så der ikke er en masse spild med. Desuden er kassen lavet af genanvendt pap 😀 Det er nogle fine detaljer der giver en god oplevelse.

Selve stoffet føles blødt fra start af. Spænderne er lidt svære at bruge til at starte med, men det er meget almindeligt med denne slags spænder. Som jeg bruger spænderne, kan jeg mærke at de kører nemmere og nemmere.

Mavebæltet

Rød bæresele, fokus på mavebæltet, der er med velcro

Mavebæltet på ISARA The One er stift, dog uden at være hårdt. Det giver en god stabilitet og fordeler vægten godt, uden at skære ind i taljen. Velcroen på mavebæltet er ISARAs justeringsmetode til bredden af sædet.

ISARA The One bæresele, zoomet ind på mavebæltet, ved velcroen. Sædet er på sin yderste indstilling.

Her har jeg zoomet ind på velcroen på mavebæltet. Som det kan ses på billedet er der en god bredde på velcroen, 4 cm. Velcrodelen på indersiden, det der rykkes, er 6 cm langt, hvilket gør at når den først er indstillet, så rykker den sig ikke og går ikke op.

ISARA The One, zoomet ind på mavebætet, sædet spændt helt ind.

Når sædet er sat så langt ind som muligt, ser det således ud:

Når vi zoomer helt ud, ser det således ud, når sædet er i yderste position versus i inderste position:

ISARA The One bæresele, sædet i yderste position
ISARA The One bæresele, sædet i inderste position

Spænder og indstillingsmuligheder

Noget der både er en fordel og en ulempe ved ISARA The One bæreselen er at der er mange indstillingsmuligheder.

Billede med pile der angiver spænderne på skulderstroppen af en ISARA The One bæresele.

Som det kan ses på billedet her, er der fire forskellige spænder, som vi kan justere på, for at tilpasse bæreselen. At der er så mange, gør at der er større sandsynlighed for at ende med at få selen justeret så den sidder perfekt.

Modsat gør det det også at overse eller glemme det ene af spænderne, og derfor kan det være meget uoverskueligt at justere bæreselen, især som ny bruger.

De tre spænder til venstre er dem vi oftest justerer på, også når vi skifter bruger af bæreselen, da deres placering er meget logisk ift. justeringen af længden af skulderstropperne.

Den til højre, oppe ved rygpanelet, bliver dog oftest overset, især af nye brugere. Den kan justeres både op mod skulderstroppen og ned mod rygpanelet.

Zoom ind på spænderne på ISARA The One bæresele, hvor rygpanel og skulderstrop mødes.

Når vi justerer halvdelen ned mod rygpanelet, justerer vi længden af rygpanelet, for at tilpasse det til barnet.

Når vi justerer delen op mod skulderstroppen, justerer vi længden af skulderstropperne, som de tre til venstre nævnt før kunne. Derudover bestemmer vi her placeringen af polstringen af skulderstroppen. Dette er en fordel for især de brugere der enten har en meget lang eller en meget kort overkrop, da polstringen så kan placeres mere komfortabelt.

Zoom ind på polstring af skulderstropperne på en ISARA The One bæresele.

Polstringen er ca. 2 cm tyk. Det er tykt nok til at fordele vægten godt på skuldrene, men uden at være så tykt at det føles bulky og uhåndterbart.

Zoom på nakkespænde på ISARA The One bæreselen.

Det sidste justerbare spænde på bæreselen, er nakkespændet. Denne bruges for at sørge for at stropperne ikke glider af skuldrene, når stropperne er klikket så de er parallelle på ryggen, som en rygsæk. Denne kan justeres op og ned, så den kan ende mellem skulderbladene, når bæreselen er strammet til.

Da stropperne kan klikkes af bæreselen, kan stropperne både bruges parallelt og krydsede på ryggen. Alt efter bærerens anatomi, især i skulder-området, er det meget forskelligt om vi oplever parallelle stropper eller krydsede stropper til at være mest behageligt, og her har vi muligheden for begge. Hvis vi bruger krydsede stropper, behøver vi dog ikke lukke nakkespændet.

Tilbehør

Der følger også noget tilbehør med når man køber bæreselen – en hætte/hovedstøtte og sædeforlængere.

Hætte/hovedstøtte

Billede af hætten på en ISARA The One bæresele.

Hætten sættes fast med trykknapper på indersiden af rygpanelet og har elastikker i kanterne. Den kan bruges til at skærme for solen hvis barnet falder i søvn og som en hovedstøtte når barnet sover.

Zoom ind på skulderstrop, hvor hættekrogen på ISARA The One sidder.

Der er små kroge på skulderstropperne som elastikken fra hætten hæftes på når den bruges. De kan rykkes op og ned på skulderstroppen, så man er sikker på at kunne nå dem.

Sædeforlængere

Sædeforlængerne er udvidelser til sædet, der gør at bæreselen fra ISARA kan bruges i længere tid. Dette gør de, fordi de forlænger størrelsen som barnet kan have, hvor bæreselen stadig kan bruges med støtte helt ud til knæhaserne. På billederne herunder, kan du se min 3-årige på 95 cm og min 6-årige på 125 cm i selen med sædeforlængerne på bæreselen.

3-årig i ISARA The One bæresele
6-årig i ISARA The One bæresele

Som det kan ses på billederne, så er min 3-årige understøttet helt ud til knæhaserne, og hun har faktisk også støtte helt op til nakken. Ved min meget høje 6-årige, er der ikke støtte helt ud til knæhaserne (det er der stort set ikke i noget bæreredskab mere, fordi hun har så lange ben), men hendes ben hænger ikke ned af. Hun sagde selv det var behageligt, og i den alder, er det deres oplevelser vi bliver nødt til at rette os efter.

Zoom ind på mavebælte på ISARA The One bæresele med sædeforlænger påsat.

Sædeforlængerne er et stykke polstring, med en påsyet løkke af stof. Inde i løkken er der velcro, som kan sættes fast på velcroen på mavebæltet.

Zoom ind på krog til sædeforlænger til ISARA The One bæresele.

Derudover sættes sædeforlængerne også fast i en lille krog der sidder på siden af bæreselen, gemt inde i en lomme. Der sidder en lille løkke i toppen af sædeforlængeren lavet af samme materiale som snorene til spænderne er lavet af.

Zoom ind på hvordan krogen til sædeforlængeren skjules på ISARA The One bæreselen.

Når sædeforlængeren er sat på, ser det således ud, oppe ved rygpanelet. Krogen gemmes igen helt i lommen, så den ikke generer hverken bærer eller barn. Krogen mærkes heller ikke når den ikke er i brug.

Hvordan er den så i brug?

Når man først har fundet ud af hvilke spænder der justerer hvad, så synes jeg ISARA The One bæreselen er meget nem og behagelig at bruge. Jeg kan hurtigt ændre indstillingerne, så bæreselen kan passe til et andet barn eller til en anden bærer. Den kan bruges fra nyfødt til 3+ år, hvilket ikke mange bæreseler kan.

Opsamling

Alt i alt er ISARA The One bæreselen en rigtig god bæresele, med masser af muligheder for at justere fittet, både for den der bærer og for barnet. Dog er alle disse muligheder også en ulempe, da det kan gøre det svært at få bæreselen justeret behageligt som ny bruger, uden hjælp fra en bærevejleder eller anden kyndig.

Bæreselen er behagelig at bruge, da stoffet er blødt og nemt smyger sig om bærer og barn. Stropperne er polstrede, men uden at være blevet uformelige. Det at stropperne både kan bruges parallelle og krydsede på ryggen, øger også målgruppen af bærere, da det er en personlig smagsting om vi foretrækker stropperne på den ene eller den anden måde.

Snorene på skulderstropperne er også både tilpas lange og tilpas korte til at de kan tilpasses mange forskellige kropstyper. Det samme med mavebæltet, der også har en stor variationsbredde, nemlig fra en minimumslængde på 66 cm til en maksimumslængde på 136 cm.

Så – prøv den! Der er stor sandsynlighed for at den ville passe rigtig godt til dig og dit barn. Og hvis du gerne vil have hjælp med at tilpasse den, så book en tid hos mig – jeg hjælper hjertens gerne.

Bæreselen kan købes direkte på ISARAs hjemmeside, eller hos de danske forhandlere Vikleliv, Tidsel, Abeunger og Minikram.

Hvis du gerne vil se en video til hvordan du tager ISARA The One bæreselen på og tilpasser den til et barn på ca. 3 måneder så se her. Metoden kan også bruges til de fleste andre bæreseler, der kan nogle af spænderne dog være placeret anderledes.

Forkortelser og terminologi når vi køber brugt<< >>Hvordan tråder man en ringslynge?

You must be logged in to post a comment.