Sikkerhed i bæreredskaber

Hvad skal vi være opmærksomme på når vi bærer vores børn?

Vores første prioritet når vi bærer vores børn er altid at vi bærer dem sikkert. Efter det, sørger vi for at barnet sidder komfortabelt og til sidst at vi er komfortable.

Når vi snakker sikkerhed i bæreredskaber, snakker vi om:

  1. Frie luftveje
  2. Ingen faldrisiko
  3. Temperatur

Hvis vi har styr på disse tre ting, så ved vi at vi har en sikker bæring.

Frie luftveje

Når vi siger frie luftveje, så består det af flere ting:

  1. Barnets hage skal være fri af barnets bryst – vi skal kunne få to fingre mellem hagen og brystet
  2. Frit udsyn til barnets ansigt
  3. Intet stof over barnets ansigt – den side som barnets mund er til, skal være fri, så der er god luftcirkulation rundt om ansigtet.

Hvis barnet snorker eller laver lyde det ikke plejer, kan dette være et tegn på at luftvejene er hindret i større eller mindre grad, og vi skal derfor tjekke deres position i viklen.

Ingen faldrisiko

Ved faldrisiko skal vi spørge os selv: ”Er der risiko for at barnet falder, hvis jeg slipper med begge arme?”. Hvis der er det, er der en faldrisiko, som vi skal have fikset.

Hvis vi slipper med begge arme og barnets hoved og/eller krop ændrer stilling, er det et tegn på at der kan være en faldrisiko og at bæreredskabet ikke er strammet eller indstillet bedst muligt.

Temperatur

Dette gælder især for små børn, men vi skal også være opmærksomme med de større børn.

Små børn kan ikke selv regulere deres temperatur, så derfor skal vi hjælpe dem med det. Dette betyder at vi skal kunne tage lag af og på, som vi bevæger os mellem forskellige temperaturer, f.eks. når vi kommer ind udefra.

Derudover er det også mest hensigtsmæssigt at bære inden under vores eget overtøj, da vores kropsvarme så hjælper med at regulere barnets temperatur. Dette betyder så også at barnet ikke skal have overtøj på, udover muligvis varme sokker, handsker og hue. Men tilpas det til vejret og temperaturen.

Husk – en baby der er kold, skal nok sige til, men en baby der er for varm, bliver typisk mere dvask og sover mere og siger ikke nødvendigvis selv fra.

Tester: Ehawee Slings Roots of Life Jasmine 6<< >>Forskellige muligheder for hjælp

You must be logged in to post a comment.